A Rebirthing Újjászületés módszer

Légzéssel megoldást találni

A Rebirthing Újjászületés módszer

A fogantatás

A fogantatás körülményei befolyásolhatják az ember alapenergiáit. Ez az energia összesűrűsödés, a testet öltés pillanata, olyan összeolvadás élmény, melynek hatásai megsorszorozódva jelenhetnek meg életünkben.

A petesejt az egyik legidősebb sejtünk, hiszen annyi idős, mint az édesanya. A spermium szinte az egyik legfiatalabb sejtünk, hiszen néhány hetes. A petesejt folyamatosan forgásban van és így választja ki a számára megfelelő spermiumot. Apától és anyától érkező energiáink megjelennek ezekben a sejtekben, ám az összeolvadást követően egy teljesen új energia, a Te energiáddal jön létre.

Ebben ez az összeolvadásban bombasztikus mennyiségű és minőségű  energia jelenik meg. Megmutatkozik itt szeretet, hála, gyűlölet, legyőzés,  odafordulás, megadás, agresszió, pusztítás, befogadás, gondoskodás, ellenérzés, az identitás elvesztése vagy megsemmisülés is.

Vajon a Te életedben melyiknek van meghatározó hatása?

A beágyazódás

Majd jönnek a haladás, a növekedés, a láthatóság kihívásai. Végighaladva a petevezetéken jön egy döntés, hogy készen áll-e a beágyazódásra, megtalálja-e a helyét, van-e befogadás és gondoskodás az anya részéről.

Az anyaméhben

Elkezdenek kialakulni a szervek és majd ezt követően egy hormonnak üzenetet jön. Számos árnyalattal leírhatjuk, hogy a szülők hogyan reagálnak egy baba érkezésére.

Megjelenhet itt  végtelen öröm, reszketés, vágy, borzalom, kialakulhat láthatatlan belső vívódás, megjelenhet a sokk is,  vagy a megszüntető elutasítás, a tanácstalanságot okozó közömbösség, az abszolút tagadás és a teljes kétségbeesés is.

Vajon a szülők szívesen gondolnak-e a gyermekekük érkezésére és milyen nemű gyermeket szeretnének. Ebben a szakaszban az egyik legerősebb láthatatlanul befolyásoló erő, ha valamelyik szülő más nemű babára vágyik. Ez rejtett módon képes aláásni nőiségünk, férfias hozzáállásunk.

Az ikertestvér elvesztése, amikor az élet kezdetét a halál árnyékolja be. Sokkoló bizonytalanságot teremthet a magzatban a másik baba lassú eltűnése, amikor az elmenő testvér egyre elérhetetlenebbé válik. A magzatot beszippanthatja a mélység, a végtelen bánat, megjelenhet a túlélő bűntudata.

Vajon a gyermek meg tud-e felelni ezeknek a kihívásoknak?

A babát nagyon erős kötelék köti össze a szüleivel, érzi számos félelmüket, a vágyott szükségleteiket, sokszor aggódik értük, szeretné őket támogatni.

A baba legjobban biztonságra és szeretetre vágyik, melegségre, bizalomra van szüksége. Itt alakul ki a kötődés, elmélyül az élet iránti kíváncsiság, az önbizalom, a kapcsolatok biztonsága, az életöröm, a boldogság. Ide kapcsolódhat azonban, ha nem történik meg: a csalódás, a szorongás,  a bánat, a magány, az elszigeteltség, a kétségbeesés, harag, düh, bűntudat, felelslegesség érzés.

Vajon mit tehet a baba ebben a helyzetben, ezekkel a hatásokkal?

A születési görcsök

Amikor közeledik a születés ideje, akkor kezd kialakulni, hogyan is állunk a változással, hogyan gondolunk az életre, milyen módon vágunk bele vallami egészen újba, mekkor ebben a bizalmunk.

A gyermek előtt komoly döntést áll, meg akar-e születni. Ez megjelenhet az életben a döntési bizonytalanságban, hogy menniyre látjuk a kiutat a problémákból  és milyen megoldási lehetőségeket találunk a nehzségekre.

A születési görcsök aktív és passzív szakasza,sé a végighaladás a szülőcsatornán kapcsolatban lehet azzal, hogy az az anya mennyire tudja elengedni a magzatot az anyaméhből vagy ha túlzottan sietteti a szülést, ez hatással van később arra, hogyan allunk a függőségekkel. Ellenállást és szembenállást vált ki, ha nincs egybeesés az anya és a magzata ritmusa között, ez a szakasz lehet könnyű, erősíthetik vagy el is vehetnek egymás energiájából. Ekkor alakul ki az anyával és a külvilággal való együttműködési képesség illetve képtelenség is.

Amikor megérkezünk a külvilágba, egészen a köldökzsinór elvágásáig ez a tapasztalat lehet örömteli, meleg, akkor könnyen, gyorsan tudjuk megoldani a problémáinkat. Kialakulhat közben erős magányosságérzés, szomorúság, ha nem érkezik együttérzés és megnyugtatás. Ennek következményeként könynen eéhihetjük hogy nem tudjuk hatékonyan megoldani a helyzeteket. Ez a valóságból való meneküléshez is vezethet ez, előfordulhat droghasználat, veszélyes sportok. Gyakori lehet az életben a bénultságérzés, amikor a személy nem akar semmit csinálni, mert fél, hogy valami rossz történik. 

A Rebirthing újjászületés módszer hatásai

A magzati univerzum

“A születés előtti pillanat kiindulópont. A baba élményét úgy írhatjuk le, hogy saját univerzumában, az édesanya teste által körülölelve létezik. A magzatnak nincs feladata, amelynek meg kell felelnie és ezt akár egy paradicsomi boldogságnak is tekinthetjük. Mind az édesanya, mind a növekvő magzat átélhet fájdalmakat, nehézségeket, feszültségeket, de ezek, ha megfelelő körülmények állnak fenn, nem a fejlődésből fakadnak. Ezek az élet egyéb, ezzel párhuzamosan működő területeiről származnak, mint egy éles hang vagy egy szomorú hír. Stanislav Grof ezért könyveiben “magzati univerzumnak” nevezi a babának ezt az élményét.”  Orosz Katalin

Boros Ildikó

Helyszín: Budapest, 13. ker. Victor Hugo u. 2-4.

Telefon: +36 30 2105877

E-mail: hello@borosildi.hu

Rebirthing Újjászületés

Légzéssel megoldást találni. Rebirthing Újjászületés workhopok, egyéni légzés folyamatok.